Tweede hypotheek - uw mogelijkheden

Bent u op zoek naar een tweede hypotheek? Dan heeft Webzo voor u een uitgebreid scala aan mogelijkheden. Als u een woning bezit met overwaarde is het bijvoorbeeld mogelijk om middels een aflossingsvrije hypotheek een tweede huis erbij te kopen. Op deze site vind u daar meer informatie over.

Tweede hypotheek

Dat is een voordelige regeling omdat u dan gedurende de looptijd alleen rente aflost en zo de extra maandlasten laag blijven. Het is dan mogelijk om zodra u de eerste hypotheek heeft afgelost de termijn te verhogen of een extra investering te doen in een kapitaalverzekering die uw tweede hypotheek zal aflossen. Zo heeft u twee woningen maar blijft u relatief lage maandlasten houden.

Krewdiethypotheek als tweede hypotheek

Een andere mogelijkheid is het nemen van een krediethypotheek. Dat is een extra lening die u kunt gebruiken om uw dromen te realiseren: maar fiscaal juist erg gunstig als u deze lening gebruikt om uw huidige woning op te knappen. We zullen dit illustreren met een voorbeeld:

Tweede hypotheek - voorbeeld berekening

Stel u heeft een eigen huis dat nu 250.000 euro waard is. U heeft dit huis echter 10 jaar geleden gekocht voor 140.000 euro. De overwaarde is dus 110.000 euro.
U gebruikt die overwaarde om een krediethypotheek af te sluiten. U leent bijvoorbeeld 60.000 euro. De rente mag u als u het geld aan de woning besteed van de belasting aftrekken. Met het geld verbouwt u het huis, u bouwt bijvoorbeeld een extra serre aan. Na de verbouwing is het huis flink opgeknapt en uitgebreid. Gevolg? De woning stijgt ruim 80.000 euro in waarde. U kunt het nu verkopen voor 330.000 euro. U heeft de krediethypotheek dus al snel terugverdiend en u kunt de rente gewoon blijven aftrekken.

Webzo.nl is een informatieve site en geen hypotheekaanbieder of hypotheekadviseur. Wij bemiddelen niet in hypotheken en kunnen u zo onafhankelijk informatie bieden. Wij wensen u veel succes met het vinden van een erkend adviseur of hypotheek!

Benieuwd naar de mogelijkheden die u heeft om een hypotheek af te sluiten? Kijk hier en wij sommen voor u de mogelijkheden op voor een extra lage hypotheek:

Vraag online naar uw mogelijkheden


Kijk ook eens op een van de andere webzo portalen:

Webzo startpagina

 

Webzo hypotheek

De startpagina als het gaat om hypotheken en hypotheeknieuws

Wat kan ik lenen?

Bereken online wat je kunt lenen voor aankoop van een huis.

Hypotheekofferte

Een voordelige en overzichtelijke offerte waarin je een hypotheek aanvraagt

Hypotheek oversluiten

Wilt u uw hypotheek oversluiten dan heeft webzo goede informatie

Tweede hypotheek

Ook voor mensen die een tweede hypotheek willen heeft webzo goede informatie

Afspraak maken

Is het verstandig nu een afspraak te maken met een hypotheekadviseur?

Hypotheek advies

Het beste hypotheekadvies als u een overzicht wilt van uw mogelijkheden

Nieuws

Financieel nieuws en nieuws over hypotheken

Second opinion

Vraag eens aan een deskundige of uw huidige hypotheekofferte wel de meest gunstige is

Links

Links over hypotheken

Sitemap

Alle onderwerpen op deze website