Overwaarde huis en hypotheek

Heeft uw huis overwaarde? Dat is mooi, want daarmee kunt u hele mooie dingen doen. Het is aantrekkelijk, bijvoorbeeld, om de overwaarde van uw huis te gebruiken om een relatief voordelige krediethypotheek af te sluiten. Waarom? Dat zal Webzo u uitleggen:

Overwaarde huis

U gebruikt de overwaarde van uw woning om een krediethypotheek af te sluiten. Vervolgens laat u uw woning mooi opknappen, een extra serre aanbouwen, een moderne badkamer aanleggen, het maakt niet uit: wat u ook doet met het geld voor uw woning, het komt de waarde van uw onroerend goed alleen maar ten goede.

En omdat de waarde van uw huis weer stijgt heeft u weer meer overwaarde en kan u het huis later voor een dure prijs laten taxeren.

Overwaarde huis en krediethypotheek

Een krediethypotheek is dus voordelig, vooral ook omdat de rente fiscaal aftrekbaar is als u het geld aan uw eigen woning besteed! Om die reden is een krediethypotheek eigenlijk een investering in uw eigen vermogen.

Aflossingsvrije hypotheek: tweede huis kopen met lage maandlasten

Een andere mogelijkheid die ook aantrekkelijk is is het afsluiten van een extra aqflossingsvrije hypotheek met behulp van de overwaarde van uw huis. Hoe werkt dat? Webzo zal het u uitleggen:

U heeft een eigen huis met overwaarde. U sluit een extra aflossingsvrije hypotheek af waarvan u alleen maandelijks de rente hoeft af te lossen. Met die extra hypotheek koopt u vervolgens een tweede huis, bijvoorbeeld een vakantiehuis of een extra woning aan zee. U betaalt dan maandelijks niet veel meer omdat u voor de aflossingsvrije hypotheek weinig maandlasten heeft. Als u uw huidige hypotheek heeft ingelost kunt u de waarde van uw eerste huis gebruiken om de afslossingsvrije hypotheek weer af te lossen. En met fiscaal voordeel!

Webzo.nl is een informatieve site en geen hypotheekaanbieder of hypotheekadviseur. Wij bemiddelen niet in hypotheken en kunnen u zo onafhankelijk informatie bieden. Wij wensen u veel succes met het vinden van een erkend adviseur of hypotheek!

Benieuwd naar de mogelijkheden die u heeft om een hypotheek af te sluiten? Kijk hier en wij sommen voor u de mogelijkheden op voor een extra lage hypotheek:

Vraag online naar uw mogelijkheden


Kijk ook eens op een van de andere webzo portalen:

Webzo startpagina

 

 

Webzo hypotheek

De startpagina als het gaat om hypotheken en hypotheeknieuws

Wat kan ik lenen?

Bereken online wat je kunt lenen voor aankoop van een huis.

Hypotheekofferte

Een voordelige en overzichtelijke offerte waarin je een hypotheek aanvraagt

Hypotheek oversluiten

Wilt u uw hypotheek oversluiten dan heeft webzo goede informatie

Tweede hypotheek

Ook voor mensen die een tweede hypotheek willen heeft webzo goede informatie

Afspraak maken

Is het verstandig nu een afspraak te maken met een hypotheekadviseur?

Hypotheek advies

Het beste hypotheekadvies als u een overzicht wilt van uw mogelijkheden

Nieuws

Financieel nieuws en nieuws over hypotheken

Second opinion

Vraag eens aan een deskundige of uw huidige hypotheekofferte wel de meest gunstige is

Links

Links over hypotheken

Sitemap

Alle onderwerpen op deze website