Overwaarde huis en hypotheek

We spreken van overwaarde als uw huis nu een hogere executiewaarde heeft vergeleken bij de tijd wanneer u de hypotheek voor het huis afsloot. Is het huis bijvoorbeeld 100.000 euro meer waard geworden in tien jaar tijd dan is dat de overwaarde van uw huis die niet in uw huidige hypotheek is meegerekend.

Overwaarde

En met die overwaarde kunt u vaak hele leuke dingen doen. U kunt middels een krediethypotheek bijvoorbeeld uw woning op laten knappen wat de waarde van het huis weer ten goede komt en bovendien is het nog van de belasting aftrekbaar ook! Dat is dus een slimme investering in uw eigen vermogen.

Overwaarde en aflossingsvrije hypotheek

Een andere mogelijkheid die interessant is voor mensen die een huis bezitten met overwaarde is het afsluiten van een aflossingsvrije hypotheek. Uw maandlasten stijgen dan niet veel, en u kunt bijvoorbeeld een tweede huis aankopen zodat uw vermogen bijna verdubbelt. Na een hele tijd kunt u dan het eerste huis verkopen of u kunt gewoon beide huizen aanhouden en profiteren van de lage rente.

Fiscaal voordeel met beleggingen of zekerheid met spaarhypotheek

Welke hypotheekvorm u uiteindelijk ook kiest, probeer altijd een hypotheek te kiezen die bij uw financiele profiel past. Een erkend adviseur kan u daarbij behulpzaam zijn. Het heeft weinig zin om voor een beleggingshypotheek te kiezen als u weinig verstand van aandelen heeft, en ook de keuze voor een lineaire hypotheek als u een mager slaris heeft is dubieus. Zo zijn er nog tientallen voorbeelden te noemen van de verkeerde hypotheekkeuzes. Sommige adviseurs (we noemen geen namen) hebben er belang bij u een verkeerde keuze aan te praten. Trap daar niet in! Vraag altijd of uw adviseur het keurmerk voor hypotheekbemiddeling heeft. Vraag of hij afhankelijk is van een aanbieder of dat hij met meerdere aanbieders samenwerkt. Voor u als consument is het belangrijk dat het hypotheekadvies dat u krijgt helder en onafhankelijk is.

Webzo.nl is een informatieve site en geen hypotheekaanbieder of hypotheekadviseur. Wij bemiddelen niet in hypotheken en kunnen u zo onafhankelijk informatie bieden. Wij wensen u veel succes met het vinden van een erkend adviseur of hypotheek!

Benieuwd naar de mogelijkheden die u heeft om een hypotheek af te sluiten? Kijk hier en wij sommen voor u de mogelijkheden op voor een extra lage hypotheek:

Vraag online naar uw mogelijkheden


Kijk ook eens op een van de andere webzo portalen:

Webzo startpagina

 

Webzo hypotheek

De startpagina als het gaat om hypotheken en hypotheeknieuws

Wat kan ik lenen?

Bereken online wat je kunt lenen voor aankoop van een huis.

Hypotheekofferte

Een voordelige en overzichtelijke offerte waarin je een hypotheek aanvraagt

Hypotheek oversluiten

Wilt u uw hypotheek oversluiten dan heeft webzo goede informatie

Tweede hypotheek

Ook voor mensen die een tweede hypotheek willen heeft webzo goede informatie

Afspraak maken

Is het verstandig nu een afspraak te maken met een hypotheekadviseur?

Hypotheek advies

Het beste hypotheekadvies als u een overzicht wilt van uw mogelijkheden

Nieuws

Financieel nieuws en nieuws over hypotheken

Second opinion

Vraag eens aan een deskundige of uw huidige hypotheekofferte wel de meest gunstige is

Links

Links over hypotheken

Sitemap

Alle onderwerpen op deze website