Nieuws

Op deze pagina vindt u veel hypotheeknieuws en algemeen financieel nieuws. Als u altijd op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws is het dus een goed idee om deze pagina te bookmarken - wij proberen deze altijd up to date te houden met de meest recente hypotheekontwikkelingen.

Hypotheekvormen

AMSTERDAM - De Nederlandse hypotheekmarkt heeft één groot voordeel: er is voor ieder wat wils. En dat is maar goed ook want de keuze van een hypotheek is net zo persoonlijk als de keuze van een huis. Wij zetten de meest voorkomende vormen voor u op een rij.

Vormen en varianten:

* Lineaire hypotheek

* Annuiteitenhypotheek

* Levenhypotheek

* Spaarhypotheek

* Hybride hypotheek

* Krediethypotheek

* Aflossingsvrije hypotheek

* Beleggingshypotheek

Bij het aangaan van een hypotheek zijn altijd de persoonlijke omstandigheden doorslaggevend. Zaken als leeftijd, belastbaar inkomen, tweeverdieners, de burgerlijke staat, studerende kinderen en de hoeveelheid eigen geld zijn van invloed bij het kiezen van de juiste financiering.

Een hypotheek is namelijk meer dan alleen een financiering van uw woning. Ondanks de belastingbeperkingen die in 2001 van kracht zijn geworden, blijft de hypotheek nog steeds aantrekkelijk om ook andere dingen te financieren. Te denken valt aan de verbouwing van uw badkamer of keuken, of de bouw van een dakkapel.

Gaat u zich oriënteren op de hypothekenmarkt? Verdiep u dan uitgebreid in de verschillende mogelijkheden en de consequenties die een hypotheek met zich meebrengen.

Eerste moslimbank in Groot-Brittannië vraagt geen rente

De Islamic Bank of Britain wordt de eerste bank in Groot-Brittannié Die geheel volgens de sharia-wetten van de islam zal opereren. Dat betekent onder meer dat klanten geen rente betalen of ontvangen.

Licentie voor Islamic Bank of Britain
Islamic Bank of Britain opent volgende maand haar eerste vestiging in Edgware Road, een rijke Arabische buurt in Londen. Daarna zullen kantoren in Birmingham en Leicester volgen, waar veel moslims wonen.

De bank kreeg vrijdag van de Britse financiële autoriteiten de felbegeerde licentie om te kunnen bankieren. Dit tot groot enthousiasme van de belangrijkste moslimraad van Groot-Brittannië. Die sprak tegen persbureau Reuters van een ,,waterscheiding in de geschiedenis van islamitische financiering in het Verenigd Koninkrijk''.

Sharia wetten
De sharia-wetten schrijven voor dat winsten moeten worden gedeeld. Ook zijn investeringen in sectoren die zijn gerelateerd aan alcohol, gokken of wapens niet toegestaan. Rente berekenen is helemaal uit den boze. Om toch hypotheken te kunnen verstrekken, betalen huiseigenaren een premie bovenop hun vaste maandelijkse aflossing. Eenzelfde constructie gebruikt het grote bankconcern HSBC al enige tijd om moslims aan de hypotheek te krijgen.

'Sharia-bankieren' is echter niet geheel onomstreden. Islamitische wetsgeleerden moeten nog oordelen of de regels inderdaad niet worden overtreden. Islamic Bank of Britain zet een commissie op die regelmatig moet oordelen of alle bankproducten nog door de beugel kunnen.

 

Webzo hypotheek

De startpagina als het gaat om hypotheken en hypotheeknieuws

Wat kan ik lenen?

Bereken online wat je kunt lenen voor aankoop van een huis.

Hypotheekofferte

Een voordelige en overzichtelijke offerte waarin je een hypotheek aanvraagt

Hypotheek oversluiten

Wilt u uw hypotheek oversluiten dan heeft webzo goede informatie

Tweede hypotheek

Ook voor mensen die een tweede hypotheek willen heeft webzo goede informatie

Afspraak maken

Is het verstandig nu een afspraak te maken met een hypotheekadviseur?

Hypotheek advies

Het beste hypotheekadvies als u een overzicht wilt van uw mogelijkheden

Nieuws

Financieel nieuws en nieuws over hypotheken

Second opinion

Vraag eens aan een deskundige of uw huidige hypotheekofferte wel de meest gunstige is

Links

Links over hypotheken

Sitemap

Alle onderwerpen op deze website