Hypotheekrente - Rentestand nog niet stabiel: huizenmarkt

Een gunstige hyptoheekrente is belangrijk als u op zoek bent naar een hypotheek voor uw nieuwe woning. Vergelijk dus de verschillende aanbieders en vergelijk de rentevast periodes met elkaar. Maar daarmee bent u er nog lang niet. Want een aanbieder met lage rentepercentages is nog niet persé een goede hypotheekprovider.

Hypotheekrente

Er zijn nog andere factoren die een rol spelen: bijvoorbeeld of de looptijd gegarandeerd is, welke hypotheekvorm wordt toegepast en of die vorm wel bij uw salaris past; daarnaast moet u nog denken aan extra factoren zoals hypotheekbescherming en een woonlastgarantie.

Hypotheekrente en lage rente

Ook moet u uitkijken voor aanbieders die het eerste jaar een hele lage rente bieden en waarbij u daarna ineens een hele hoge hypotheekrente betaalt. Een goed hypotheekadviseur biedt u transparantie: u krijgt een lage hypotheekrente en garanties naar de toekomst toe.

Hypotheekrente 2009 en 2010

De rentestand voor hypotheken is op dit moment (2009) niet stabiel en de markt heeft te maken met een vrij geleidelijke stijging van de hypotheekrente. Dat betekent dat u beter eerder dan later een hypotheek af kunt sluiten of een nieuw huis kunt betrekken. Later in het jaar, of in 2010, zal de huizenmarkt naar alle waarschijnlijkheid de economie weer volgen en krijgt de hypotheekrente waarschijnlijk een flinke impuls. Het is dus zaaks bijtijds uw hypotheek af of over te sluiten voor het te laat is en u met de gebakken peren zit.

 

Webzo.nl is een informatieve site en geen hypotheekaanbieder of hypotheekadviseur. Wij bemiddelen niet in hypotheken en kunnen u zo onafhankelijk informatie bieden. Wij wensen u veel succes met het vinden van een erkend adviseur of hypotheek!

Benieuwd naar de mogelijkheden die u heeft om een hypotheek af te sluiten? Kijk hier en wij sommen voor u de mogelijkheden op voor een extra lage hypotheek:

Vraag online naar uw mogelijkheden


Kijk ook eens op een van de andere webzo portalen:

Webzo startpagina

 

Webzo hypotheek

De startpagina als het gaat om hypotheken en hypotheeknieuws

Wat kan ik lenen?

Bereken online wat je kunt lenen voor aankoop van een huis.

Hypotheekofferte

Een voordelige en overzichtelijke offerte waarin je een hypotheek aanvraagt

Hypotheek oversluiten

Wilt u uw hypotheek oversluiten dan heeft webzo goede informatie

Tweede hypotheek

Ook voor mensen die een tweede hypotheek willen heeft webzo goede informatie

Afspraak maken

Is het verstandig nu een afspraak te maken met een hypotheekadviseur?

Hypotheek advies

Het beste hypotheekadvies als u een overzicht wilt van uw mogelijkheden

Nieuws

Financieel nieuws en nieuws over hypotheken

Second opinion

Vraag eens aan een deskundige of uw huidige hypotheekofferte wel de meest gunstige is

Links

Links over hypotheken

Sitemap

Alle onderwerpen op deze website