Aflossingsvrije hypotheek afsluiten

Bij de aflossingsvrije hypotheek lost u alleen de hypotheekrente over de schuld zelf af. De hypotheeksom blijft dus over de gehele looptijd gelijk en wordt niet afgelost. Hierdoor kunt u profiteren van extra lage maandlasten en daarom is de aflossingsvrije hypotheek vooral geschikt voor mensen die nu nog geen hoog salaris hebben maar in de toekomst meer verwachten. Door de lage maandlasten kunt u ook als starter goed rondkomen ondanks een hypotheek, wat deze hypotheekvorm aantrekkelijk maakt voor beginners op de hypotheekmarkt. Vaak wordt bij een aflossingsvrije hypotheek een combinatie gemaakt met een andersoortige hypotheekvorm.

Aflossingsvrije hypotheek

Als u een aflossingsvrije hypotheek af wilt sluiten kunt u dat meestal doen tot 75% van de executiewaarde van het huis - is de executiewaarde hoger dan moet u meestal voor een andersoortige hypotheekvorm kiezen. Ook moet u vaak verplicht een levensverzekering afsluiten of een overlijdensrisicoverzekering. Vraag onze adviseurs middels in een persoonlijk gesprek naar de details, of kijk via een offerteaanvraag of een aflossingsvrije hypotheek voor u mogelijk is en hoeveel dat u zou kosten per maand.

Overwaarde huis en aflossingsvrije hypotheek

Ook als uw huis genoeg overwaarde heeft kan een aflossingsvrije hypotheek veel voordelen hebben. Alternatief is de krediethypotheek, die ook slim gebruik maakt van de overwaarde van uw huis. Als u dus op latere leeftijd een ander huis wilt kopen en u heeft al een eigen woning kan deze hypotheekvorm voor u erg geschikt zijn.

Lineaire hypotheek en overwaarde op uw huidige woning gebruiken voor tweede hypotheek

Als uw hudige hypotheek een lineaire hypotheek is en u denkt eraan een ander huis te gaan kopen is een aflossingsvrije hypotheek die de overwaarde van uw huis gebruikt vaak een ideale oplossing. U betaalt weinig extra maandlasten en heeft toch voldoende hypotheciare lening om een tweede huis te kopen. U kunt eventueel later uw eerste huis weer verkopen.

Webzo.nl is een informatieve site en geen hypotheekaanbieder of hypotheekadviseur. Wij bemiddelen niet in hypotheken en kunnen u zo onafhankelijk informatie bieden. Wij wensen u veel succes met het vinden van een erkend adviseur of hypotheek!

Benieuwd naar de mogelijkheden die u heeft om een hypotheek af te sluiten? Kijk hier en wij sommen voor u de mogelijkheden op voor een extra lage hypotheek:

Vraag online naar uw mogelijkheden


Kijk ook eens op een van de andere webzo portalen:

Webzo startpagina

 

 

Webzo hypotheek

De startpagina als het gaat om hypotheken en hypotheeknieuws

Wat kan ik lenen?

Bereken online wat je kunt lenen voor aankoop van een huis.

Hypotheekofferte

Een voordelige en overzichtelijke offerte waarin je een hypotheek aanvraagt

Hypotheek oversluiten

Wilt u uw hypotheek oversluiten dan heeft webzo goede informatie

Tweede hypotheek

Ook voor mensen die een tweede hypotheek willen heeft webzo goede informatie

Afspraak maken

Is het verstandig nu een afspraak te maken met een hypotheekadviseur?

Hypotheek advies

Het beste hypotheekadvies als u een overzicht wilt van uw mogelijkheden

Nieuws

Financieel nieuws en nieuws over hypotheken

Second opinion

Vraag eens aan een deskundige of uw huidige hypotheekofferte wel de meest gunstige is

Links

Links over hypotheken

Sitemap

Alle onderwerpen op deze website